31 lipca 2021 0 Komentarzy

Orzechowy omlet na słodko

W swoim życiu jedliście za pewne wiele rodzajów omletów. Przekonany jestem, że z tym się jednak jeszcze nie spotkaliście. Jeżeli się mylę – napiszcie w komentarzu, jeżeli mam rację.. napiszcie jak wam smakował. 

Składniki:

  • 3 g – cukier puder
  • 30 g – masło orzechowe
  • 5 ml – olej rzepakowy/masło klarowane
  • 4 g – proszek do pieczenia
  • 1 szt. – jajko 
  • 100 g – maliny/30 g – dżem 100% owoców
  • 15 g – odżywka białkowa (w przepisie użyto waniliowego)
  • 35 ml – napój owsianka INKA, lub ALPRO
  • 100 g – mascarpone

    TIP:
    w wersji na “redukcję“. zamiast mascarpone użyj 100-150 g jogurtu skyr. 

Sposób przygotowania:

1. Białko, jajko, masło orzechowe, proszek do pieczenia i napój owsiany zblendować na gładką masę,
2. Na patelni rozgrzać olej/masło klarowane,
3. Smażyć przygotowaną masę pod przykryciem na średnim ogniu z obu stron. 
4. Posmarować mascarpone, podawać z dżemem lub owocami. Opcjonalnie posypać cukrem pudrem.

WERSJA NA REDUKCJĘ
KALORIE: 529
BIAŁKO: 46 g
WĘGLOWODANY: 26,5 g
TŁUSZCZE: 26 g
WERSJA NA MASĘ
KALORIE: 827
BIAŁKO: 32 g
WĘGLOWODANY: 25,5 g
TŁUSZCZE: 66 g

Udostępnij :

Zostaw komentarz

brand
brand
brand
brand
brand
brand
brand