8 sierpnia 2021 0 Komentarzy

Śniadaniowa ciabatta

Składniki:

  • 1 szt. ciabatta
  • 50g halloumi / 1 plaster sera (v.redukcja)
  • 10ml olej rzepakowy
  • 2 łyżki pasty wawrzyniec curry / 1 łyżka (v.redukcja)
  • 4 plastry szynki wieprzowej (ok. 50g) / 4 plastry szynki z kurczaka (v.redukcja)
  • 1 szt. ogórek gruntowy
  • 1 plaster sałaty
  • 1 szt. jajko
  • 3 plastry pomidora
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania: 

  1. Bułkę podgrzać w piekarniku lub opiekaczu
  2. Przygotować na patelni jajko sadzone – stopień ścięcia żółtka wedle uznania
  3. Jedno centymetrowe plasterki halloumi ugrillować lub usmażyć na złoty kolor (instrukcja na opakowaniu)
  4. Ciabattę przekroić na pół, obie części posmarować pastą wawrzyniec, po czym układać kolejno: sałatę, jajko, szynkę, ser halloumi, plastry ogórka i pomidora. Przykryć drugą częścią bułki. 

Bon appetit!

Ciabatta na “redukcję”
KALORIE: 521
BIAŁKO: 28
WĘGLOWODANY: 49
TŁUSZCZE: 24
Ciabatta na “mase”
KALORIE: 687
BIAŁKO: 36
WĘGLOWODANY: 50
TŁUSZCZE: 38

Udostępnij :

Zostaw komentarz

brand
brand
brand
brand
brand
brand
brand